Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاه‌های نسل پنجم، دانشگاه‌های انسان‌ساز، مکتب ساز، تمدن‌ساز و نیازمحور هستند، گفت: انتظار داریم این نسل از دانشگاه نسبت به تمدن‌سازی، سعادت و پیشرفت جامعه تعهد داشته باشد.

به گزارش ایران اکونومیست، دکتر مرتضی فرخی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشگاه صنعتی سیرجان که با حضور رییس مجمع نمایندگان استان کرمان، رؤسای دانشگاه‌های این استان و جمعی از مدیران شهرستان و نمایندگان صنایع و معادن کرمان، برگزار شد، با بیان اینکه از دانشگاه نسل اول یا انتقال دانش مدت‌هاست عبور کرده‌ایم و دانشگاه‌های دنیا درحال حرکت به نسل پنجم دانشگاه هستند، گفت: ما باید در مسیر دانشگاه نسل پنجم که همان دانشگاه انسان‌ساز، مکتب ساز، تمدن‌ساز و نیازمحور است حرکت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دانشگاه‌ها دیگر مجموعه علمی محض نخواهند بود، بلکه باید در حوزه مسئولیت اجتماعی تعهدپذیر باشند یعنی نسبت به سعادت جامعه، نسبت به تمدن‌سازی، نسبت به انسان‌سازی و نسبت به پیشرفت کشور تعهد داشته باشند. در نسل پنجم دانشگاه‌ها، باید به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب به سمت دانشگاه تاثیرگذار و انسان‌ساز حرکت کنیم.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص جهت‌گیری علم، اظهار داشت: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دنبال تثبیت مرجعیت علمی در منطقه هستیم و این مرجعیت یکی از حوزه‌های مهم در جهت‌گیری علم است. اگر ما وارد حوزه‌های فناوری و اجتماعی شویم، به جرات می‌توان گفت به مرجعیت علمی وارد شده‌ایم و در این راستا اقداماتی در وزارت علوم در حال انجام است تا این مرجعیت علمی تحقق پیدا کند.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با انطباق یکی از برنامه‌های ارائه شده وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی با سند دانشگاه اسلامی و تاکید بر عملیاتی کردن این برنامه‌ها توسط روسای دانشگاه‌ها گفت: ماموریت‌ها و کارکردهای فرهنگی و اجتماعی برای جامعه دانشگاهی با مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان تعریف و تعیین شود و بر این اساس نظام ارزیابی، اعتبارسنجی و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و اعضای هیات علمی متحول و ماموریت گرا شوند.

وی افزود: در حوزه‌های فرهنگی نیز تلاش مجموعه وزارت علوم، تقویت بنیان خانواده و هویت آرمان‌خواهی و عدالت‌خواهی در حوزه‌های دانشجویی است و انتظار داریم دانشجویان به فرمایش مقام معظم رهبری، مؤذن دانشگاه و مؤذن جامعه باشند و به‌عنوان چشم بیدار جامعه، کم و کاستی‌های جامعه را ببینند و انتقاد کنند و معتقدیم این راه می‌تواند ما را به توسعه متوازن و بهتری برساند.

دکتر فرخی با گریز به اینکه تهیه و تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور از مهمترین اولویت نمایندگان در سال جدید است افزود: برای بهبود عملکرد فرایند تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه کشور در سرفصل امور علم و فناوری دانشگاهیان بایستی نقش فعالی را ایفا نمایند و اتاق های فکر استانی بهترین مکان برای ارائه پیشنهادات به نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی در جهت همراهی با فرایند تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه کشور است.

به گفته فرخی توجه ویژه وزیر علوم تحقیقات و فناوری به دیپلماسی علمی کشور در منطقه و جهان و استفاده از افراد جوان، مومن و انقلابی به ویژه در سطوح عالی مدیریتی وزارتخانه و دانشگاه‌ها، منجر به تحرک، رشد و بالندگی آموزش عالی شده است و در این راستا از دانشگاه‌ها انتظار همراهی می‌رود.

دکتر فرخی در رابطه با مسائل حقوقی دانشگاه صنعتی سیرجان نیز گفت: این دانشگاه زیرساخت‌های لازم برای توسعه و پیشرفت را داراست و برای توسعه رشته‌های مورد نیاز این شهرستان، به‌شرط آنکه توسعه رشته‌ها مطابق با حداقل‌های مورد نیاز شورای گسترش آموزش عالی و از طرفی منجر به تضعیف دانشگاه‌های هم‌جوار نشود، حمایت می‌شود.

معاون وزیر علوم با حمایت از تلاش‌های دانشگاه صنعتی سیرجان در خصوص اراضی دانشگاه افزود: دفتر حقوقی وزارت عتف را در بحث مستندسازی زمین‌های دانشگاه مامور خواهیم کرد تا پیگیر موضوع شوند. تلاش خواهیم کرد در اعتبارات سفرهای استانی دولت، اعتبار مورد نیاز ساخت خوابگاه را در دانشگاه صنعتی پیش‌بینی نماییم، مضاف براینکه اعتباری را برای رفع مباحث رفاهی خوابگاه‌ها و دانشجویان دانشگاه تخصیص دهیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی سیرجان، دکتر فرخی از خدمات رئیس سابق دانشگاه صنعتی سیرجان و سایر رؤسای اسبق این دانشگاه، تشکر و قدردانی کرد و ضمن تبریک به سرپرست جدید دانشگاه صنعتی سیرجان اظهار داشت: از دکتر محمودآبادی انتظار داریم دوران جدید دانشگاه صنعتی سیرجان، دوران تحول و جهش باشد.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم دانشگاه صنعتی سیرجان دانشگاه ها انسان ساز نسل پنجم تمدن ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۵۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور

 صبح امروز محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد و مورد استقبال استاندار کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفت.   وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در یاسوج با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم برای حمایت از نخبگان، گفت: این دولت برنامه های مطلوبی برای نخبگان تدوین کرده است به گونه ای که نگران آینده شغلی خود نبوده و در کشور بمانند.   محمدعلی زلفی‌گل افزود: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کارهای متعددی انجام شده است.   وی ادامه اداد: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند نیاز به شرکت در فراخوان های جذب هیات علمی ندارند.   وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه ها معرفی می شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه های برتر کنکور بورسیه شدند.   زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیادها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها استخدام می شوند.   وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است، با اتاق بازرگانی هم نشست هایی برگزار کردیم و تلاش می کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.   زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می کنیم دانشگاه فنی و حرفه ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن ها تربیت بکند.   وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می دهد.   محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.   حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه های این سفر است‌.   همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه ها ، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.   باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است